Je najvyšší čas na výmenu pneumatík

01.11.2008 Celý región

Poprad 1. novembra (TASR) - Vodiči spod Tatier o vhodnosti zimných pneumatík nepochybujú. Väčšina majiteľov osobných áut považuje \"dušičkové\" obdobie za najvyšší čas na výmenu letných pneumatík za zimné.
Potvrdil to v rozhovore pre TASR Martin Bašista z Pneuservisu Mikona v Poprade, ktorý konštatoval, že zima pod Tatrami sa začína skôr ako v iných regiónoch Slovenska, čomu sa prispôsobujú aj vodiči.
\"U nás začína prezúvanie už v druhý septembrový týždeň. Odvtedy bežíme stále. Pri siedmich stupňoch Celzia už majú opodstatnenie zimné pneumatiky. Keď človek používa vozidlo na cestu do práce, tak ráno už býva prízemný mráz a v podvečer, kedy odchádza z práce, je už opäť chladnejšie, takže nič neušetrí. Je to o teplote\".
Za hraničný termín na výmenu letných pneumatík za zimné označil začiatok novembra. Ako však konštatoval, ľudia sú nepoučiteľní. Mnohí čakajú na prvý sneh, a ten môže prísť veľmi rýchlo. Vlani nasnežilo pod Tatrami už v závere druhej októbrovej dekády.

\"Pri siedmich stupňoch už majú opodstatnenie zimné pneumatiky a u nás, keď človek používa vozidlo na premiestňovanie do práce, tak je to ráno je prízemný mráz, čiže - využíva to - a neušetrí v podstate nič, pretože poobedňajší termín, kedy odchádza zas z práce, už je chladnejšie a je to znova vlastne o tej teplote... \"
 

Vyberte región